Proves mèdiques i control de la gestació


Haig de revisar el calendari de vacunes?

És important que tinguis totes les vacunes actualitzades, sobretot l’antitetànica.


Què passa si sóc Rh negativa?

No et preocupis, no passa res. Simplement t’hauràs d’administrar una injecció intramuscular (Gammaglobulina anti-D) a les 28 setmanes aproximadament per prevenir complicacions (isoinmunizació i anèmia fetal) en propers embarassos.


M’haig de vacunar de la Tos Ferina? Quan?

És recomanable vacunar-se contra la Tos Ferina a partir de les 28-30 setmanes per protegir el teu fill durant els 2 primers mesos de vida, ja que s’ha detectat algun brot d’aquesta malaltia recentment. No s’ha detectat cap efecte perjudicial per a la mare ni el fetus.


Haig d’anar a l’odontòleg i fer-me una revisió bucal quan sàpiga que estic embarassada?

És important tenir les dents en correcte estat de salut, de manera que es pugui prevenir qualsevol infecció dental durant l’embaràs, ja que aquesta podria disseminar-se a la sang.


Quant mesura? Quant pesa?

El teu metge mesurarà el fetus a l’inici de la gestació, però més endavant ja no perquè el fetus no es troba estirat dins de la teva matriu, sinó que està cargolat sobre si mateix. El pes fetal és una estimació amb un marge d’error que s’estableix a partir del tercer trimestre d’embaràs, així podem tenir una estimació de si el bebè serà més gran o més petit respecte a un estàndard.


En què consisteix l’O’Sullivan o prova del sucre? I la TTOG o corba de tolerància a la glucosa?

És una prova de cribatge que es realitza a totes les embarassades sobre les 24-28 setmanes (abans si presenta factors de risc) i pretén descartar l’existència de Diabetis Gestacional. Es tracta de prendre una substància dolça i extreure sang als 60 minuts. No cal anar en dejú. Si surt alterada s’ha de confirmar el diagnòstic amb la TTOG, que consisteix en prendre glucosa i extreure sang en dejú, als 60 minuts, als 120 i als 180. Requereix una dieta preparatòria els 3 dies previs.


Perquè es fan cultius vaginals i rectals al tercer trimestre?

Per detectar la presència o no de Streptococo B Agalactiae a la vagina o el recte. En cas positiu es requereix profilaxi antibiòtica a la mare durant el treball de part per evitar el contagi del bebè en passar pel canal del part.


Para què serveix l’homeopatia?

Per ajudar de manera natural a estovar el coll de la matriu i controlar el dolor de les contraccions.


Què són les “corretges” o “monitors”?

Serveixen per detectar si tens contraccions uterines i per tenir noció del benestar fetal segons els seus batecs.

 

Demanar cita

Pots contactar per telèfon o correu-e:
93 886 46 01
644 11 78 71
info@cemgine.cat

Traductor »